Afbeelding
Foto: PR

Laarder Douwe de Joode schrijft opnieuw thriller: 'Cyber-Cel'

Algemeen

LAREN - Laarder Douwe de Joode heeft zijn vierde thriller geschreven: 'Cyber-Cel'. In het dagelijks leven is hij naast schrijver, communicatieadviseur bij crisissituaties met name in de gezondheidszorg.

'Duister Imago' was zijn eerste boek. Dat handelt over het oprichten van een politieke partij op Curaçao, en de handel in drugs vanuit dat eiland met Europa. Daarna volgde 'Heilloze Handel' over een internationale handel in geneesmiddelen tegen aids. De medicijnen die om niet naar ontwikkelingslanden in Afrika werden gestuurd, worden niet gebruikt maar (terug)verkocht aan Europese landen. Het derde boek 'Waanzin', gaat over een door Rembrandt verstopte tekst in zijn schilderij 'de anatomische les'. De tekst kan het imago van medische specialisten ernstig beschadigen.

Zijn nieuwe boek 'Cyber-Cel' gaat over: Charles von Westerflier. Hij wordt in 2015 namens de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke inmenging van Rusland op de verkiezingen in 2016 in de VS, en in 2017 in Nederland. Hij vertrekt in het najaar op een geheime missie naar Sicilië, omdat er signalen zijn die aangeven, dat daar een Russische Cel actief is.

Het boek ligt bij De Larense Boekhandel.

Uit de krant