De bouwplaats in Laren.
De bouwplaats in Laren. (Foto: WBC Bouwgroup)

Landgoed Steen & Bergh open voor publiek

LAREN - Bouwplaats Landgoed Steen & Bergh aan de Rijksweg West 16 is op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 15.00 uur open voor publiek. Normaliter is deze locatie verboden toegang, maar op de Dag van de Bouw 2019 wordt een uitzondering gemaakt. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Het project Landgoed Steen & Bergh bestaat in totaal uit twintig luxe appartementen verdeeld over drie villa's, op een exclusieve locatie in het Gooi. Alle drie de villa's worden voorzien van een eigen parkeerkelder, met op de begane grond, eerste en tweede verdieping de appartementen/penthouses.

Uit de grond
"Met de bouw van villa drie zijn we onlangs gestart met de begane grond en dat betekent dat na villa één en twee ook villa drie uit de grond is. Bij villa één zijn we inmiddels aangekomen bij de eerste verdieping en bij villa twee bij de tweede verdieping", laat een woordvoerder weten.

De appartementenvilla's worden onder hoogwaardige architectuur van de bekende architect Egbert Hoogenberk gebouwd. In klassieke stijl, vertaald op eigentijdse manier en met modern comfort. De drie villa's zijn op subtiele wijze verschillend vormgegeven, terwijl eenheid in kleur- en materiaalgebruik zorgt voor een harmonisch geheel.

Modern
Tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers niet alleen zien hoever de bouw gevorderd is, maar krijgen zij ook uitleg over hoe het bouwproces verloopt. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Eén keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op www.dagvandebouw.nl.

Meer berichten