Foto: Albert van der Linden

VVG maakt bezwaar tegen beachtent

BLARICUM - De Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) heeft bij het college inzake de omgevingsvergunning een bezwaarschrift ingediend voor de bouw van de tijdelijke strandtent Blaricum Beach.

De VVG vindt dat voor de uitvoering van de strandverbreding en in samenhang daarmee de aanleg van een volleybalveld en diverse paden en verhardingen, met name gezien het totale ruimtebeslag, een ontheffing van art. 19 van de PRV (provinciale ruimtelijke verordening) ontbreekt en dat daarmee de genoemde aanleg niet voldoet aan de wettelijke regelgeving. De VVG wil dat de provincie Noord-Holland en de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) handhavend gaan optreden.
Wethouder Anne-Marie Kennis is behoorlijk chagrijnig van deze VVG-actie. De commissie Beroep en Bezwaar van de BEL Combinatie gaat het bezwaarschrift beoordelen en komt met een advies terug naar het college. Het lijkt er overigens op dat de VVG met het bezwaar voorbereidend te werk gaat om het nieuwe, tijdelijke paviljoen van Jan Geesink te dwarsbomen.
Blaricum Beach - nu een maand open - blijkt een schot in de roos. Het is superdruk bij de horecagelegenheid van Marita Steenbeek en Eric Joosen. Helaas hebben vandalen in de nacht van donderdag op vrijdag vernielingen aangebracht. "De daders zijn bekend", zegt Steenbeek. Ze krijgen de kans zich te melden, anders gaan de camerabeelden de ether in. Steenbeek gaat nog aangifte bij de politie doen.

Meer berichten