Burgemeester Kruisinga en vierdaagsevoorzitter Bitter.
Burgemeester Kruisinga en vierdaagsevoorzitter Bitter. (Foto: PR)

Burgemeester Rinske Kruisinga: 'Vierdaagse verrijking voor Laren'

LAREN - De wandelschoenen zijn al gepoetst en haar stappenteller maakt overuren. Burgemeester Rinske Kruisinga is startklaar voor haar eerste etappe bij de Gooise Wandelvierdaagse, die volgende week van 19 tot en met 22 juni voor de elfde keer gehouden wordt.

"Ik wandel op vrijdag mee met de 10 km en heb al gehoord dat het een prachtige route is richting Eemnes en de polder. Ik zie het als een lichaamsoefening die ik nodig heb. Volgens mijn stappenteller loop ik elke dag minstens 5 km. Hoe ouder je wordt, hoe verstandiger het is om te bewegen. Daarom is het goed dat er zo veel mensen meelopen. Al is het maar één of twee dagen. Het is gezond voor lijf en leden en je ontmoet onderweg allerlei leuke mensen. Maar pas op: laatst ben ik iets te stevig naar huis gelopen en dat moest ik bezuren met een protesterende achilleshiel."

BEL Combinatie-team
Is het niet jammer dat de BEL Combinatie, het bestuurlijke samenwerkingsverband van Laren, Blaricum en Eemnes, niet met een eigen wandelteam komt? "Dat zou een mooi voorbeeld zijn voor de inwoners, maar ik weet niet of dat gaat lukken. We zijn hier nogal individualistisch, hè! Mijn secretaresse loopt trouwens wel mee ter voorbereiding op Nijmegen", zegt Kruisinga lachend.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten