Raadslid Karel Loeff voor de kruisboerderij op de Brink.
Raadslid Karel Loeff voor de kruisboerderij op de Brink. Foto: Leo Janssen

Larens Behoud tegen GAD-bakken op Brink

Algemeen

LAREN - Larens Behoud (LB) is tegen het verzoek van de GAD om bakken te mogen plaatsen op de Brink. De locatie kwam in beeld na het aangekondigde vertrek van Dick en Elena's bloemenkiosk.

LB-raadslid Karel Loeff van Larens Behoud is stellig over het standpunt: op het Plein 1945 zijn net nieuwe ondergrondse containers geplaatst: "Ze staan er aan de kant van Albert Heijn en aan de kant van de Jumbo. Waarom zou je dan tweehonderd meter verderop nog een set van deze bakken moeten plaatsen?"

Verpesten
Het belangrijkste argument van LB is dat het zicht op een van Larens meest unieke boerderijtjes dan permanent wordt verpest. Loeff: "Deze kruisboerderij is door zijn authentieke uitstraling een parel aan de Brink. Dat willen we toch niet verpesten door een aantal glasbakken? Ook al staan ze grotendeels ondergronds, zien doe je ze zeker. En bovendien weet je wat er dan gaat gebeuren: veel Larense inwoners stoppen niet met de fiets maar 'even' met hun bolide om een paar tassen lege flessen te brengen. Dat kan ook prima op de andere plekken die daar nu al voor zijn ingericht."

Overweging
Larens Behoud vind het overigens heel jammer dat Dick en Elena zijn gestopt. Hun bloemenkraam was echt een feestje. Als zich een nieuwe Dick en Elena melden met een bloemenkiosk die een bijdrage levert aan het assortiment in Laren zou het college zo'n idee zeker in overweging mogen nemen, meent Larens Behoud.

Uit de krant