Foto:

Wandelen door 't Gooi: 'Alsof je zo een schilderij van Van Gogh binnenwandelt'

LAREN - Speciaal voor de Gooise wandelvierdaagse, die vanochtend van start is gegaan, hebben boeren en burgers in Eemnes twee maanden geleden de bermen in de Eempolder ingezaaid met tienduizenden veldbloemen.

Het resultaat is overweldigend zagen voorzitter Tim Bitter van de wandelclub en de Eemnesser dorpscoach Marianne van der Kolk toen ze deze week een kijkje namen. "Alsof je zo een schilderij van Van Gogh binnenwandelt", lacht Bitter.

Vandaag trekken de circa 1.600 wandelaars naar de Vuursche bossen, morgen staan de landgoederen van 's-Graveland op het programma, vrijdag is de polderroute naar Eemnes en op de slotdag trekt het legioen langs de oude Zuiderzeekust tussen Naarden en Huizen. Elke dag worden de lopers op het vierdaagseplein bij de SV Laren'99 onthaald met zang en muziek. De feestelijke intocht zaterdag wordt muzikaal opgeluisterd door de Eemnesser jostiband Egwel.

De deelnemers komen dit jaar uit 280 gemeenten en de vrouwen zijn, zoals jaarlijks, met tweederde deel flink in de meerderheid. De oudste loper is 86, de jongste 19 jaar. België is prominent aanwezig met 21 wandelaars. Zij hebben hun intrek genomen in motel De Witte Bergen.

Meer berichten