Afbeelding
Foto: Jan de Wit
foto's

Geëerde Gooise Vierdaagse schenkt 14.500 euro aan goede doelen

Mensen

LAREN - "Deze onderscheiding is de kroon op het prachtige werk van uw vrijwilligersorganisatie." Met deze woorden overhandigde burgemeester Rinske Kruisinga afgelopen zaterdag de erepenning van de gemeente Laren aan Tim Bitter, voorzitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi.

Het voltallige college van b en w was present bij de ceremonie. Kruisinga, die zelf een dag had meegelopen, sprak in de feesttent op het sportcomplex van SV Laren'99 van een hoogwaardig en zeer toegankelijk en sociaal evenement en een mooi stuk promotie voor de gemeente Laren.
Dat laatste klopt beslist, want de 1.670 wandelaars die dit jaar deelnamen kwamen uit 350 Nederlandse gemeenten. In totaal liepen zij in vier dagen tijd maar liefst 14.500 euro bij elkaar, waarvan vijf goede doelen uit de regio mogen profiteren. Onder luid applaus reikte Kruisinga de cheques uit aan de stichting Vier het leven (5.000 euro), het Goois Natuur Reservaat (5.000 euro), Scouting Maggy Lekeux (1.500 euro), Stichting Anton Huiskes (1.500 euro) en de Eemnesser jostiband Egwel (1.500 euro).

Alle wandelaars roemden de vlekkeloze organisatie en de gemoedelijke en gezellige sfeer die de Gooise vierdaagse zo kenmerkt. Alle dagen werden de deelnemers bij binnenkomst getrakteerd op muzikale optredens. Op de slotdag zorgde de band Partyshift voor een spetterend optreden, waarbij de voetjes al snel van de vloer gingen.

Afbeelding
Onderweg bij De Minnehof.
Aankomst op terrein SV Laren'99.
Via Gerbera!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant