Afbeelding
Foto: PR

Klepperman van Elleven maakt indrukwekkende reis naar Amerika

Algemeen

LAREN - De dansgroep Klepperman van Elleven heeft een indrukwekkende reis naar Amerika (Murfreesboro, Tennessee) achter de rug. "We zijn met een mooie ervaring rijker thuis gekomen", vertelt Joke Witte.

"We hebben daar diverse optredens verzorgd op een voor-/naschoolse opvang, verzorgingshuis, balletschool, voor publiek in een klein openluchtmuseum en in het historische plaatsje Bell Buckle", vertelt Witte. "De publieke optredens werden samen met twee andere groepen verzorgd, uit Duitsland en Tsjechië, welke ook voor dit festival waren uitgenodigd."
Tussen de optredens door was er voldoende vrije tijd om iets te ondernemen. "Hierdoor zijn we bij de beroemde whisky-stokerij van Jack Daniels geweest, naar een bos met bijzondere bomen, naar een monument/begraafplaats met bezoekerscentrum van één van de bloedigste slagvelden uit de burgeroorlog en bezochten we een boerderij waar studenten onder begeleiding het bedrijf (agrarisch en veeteelt) met alle verantwoording erop en eraan een maand lang moeten leiden en beheren."
Over het algemeen verbaasden de Amerikanen zich over het feit hoe de groep het voor elkaar kreeg om op die rare klompen te lopen en er ook nog eens op te gaan dansen. Enkele paren klompen zijn als herinnering achtergebleven.

Uit de krant