Foto: Angeline Rijkeboer

Gesprongen waterleiding zet Kieps en kruipruimten blank

BLARICUM - Tientallen woningen in de Bijvanck hebben als gevolg van een gesprongen hoofdleiding aan de Kieps urenlang zonder water gezeten. Het incident gebeurde tegen half twaalf gisteravond en vanmorgen om tien voor half acht had Drinkwaterbedrijf PWN het probleem opgelost.

Het lek was ontstaan ter hoogte van nummer 15. De straat en kruipruimtes kwamen blank te staan. Het water stond in de kruipruimte tot 10 cm onder de rand, vertelt de bewoonster van nummer 17. "Bij de buren water in de gang en bij andere buren stuk weggeslagen bij de voordeur."

De brandweer heeft het water weggepompt en is met 21 man urenlang bezig geweest. "Als ze de ene kruipruimte leegpompten, liep de andere weer vol. Zo ook het gat waar het lek zat. Waarschijnlijk is de riolering ook kapot en liep het via de put weer terug naar het gat en de kruipruimtes."

De bewoners kregen als gevolg van deze storing weinig of geen water uit de kraan, schreef PWN op haar website. "Wij werken er hard aan om dit zo spoedig mogelijk voor u op te lossen." De gedupeerden is geadviseerd in ieder geval de verzekering te bellen, voor het geval bijvoorbeeld het laminaat alsnog omhoog komt door het vocht.

Meer berichten