Een doorleefde Schubert-avond met het wereldberoemde Hagen Quartet.
Een doorleefde Schubert-avond met het wereldberoemde Hagen Quartet. Foto: Abrahamvanleeuwen.nl

Heerlijke Blaricum Music Festival gaat door

Algemeen

BLARICUM - Het Blaricum Music Festival 2019 is nu écht op gang! Na een wervelend openingsconcert dat in het teken stond van Dvorák, waren er Bachs Goldberg-variaties met klaviervirtuoos Konstantin Lifschitz, een ongelooflijk knap solorecital van 'wonderviolist' Ziyu He en een doorleefde Schubert-avond met het wereldberoemde Hagen Quartet. Het publiek genoot zichtbaar van de mooie muziek, de fantastische entourage en de heerlijke catering.

Vorig jaar begon het allemaal klein, maar dit jaar laat de festivalorganisatie zien serieuze plannen voor het evenement te hebben. Ook de artiesten geven aan graag in Blaricum te zijn. Het bijna 60-koppige Blaricum Music Festival Orchestra (vergevorderde muziekstudenten van over de hele wereld) fietsen of lopen door het dorp, hebben kennisgemaakt met Blaricumse 'troeven' zoals het heerlijke ijs van De Hoop (daar is een heuse Festival Coupe te bestellen!) en de verkoelende biertjes van Café d'Ouwe Tak en Moeke Spijkstra.

Vrolijk
Op het 'clubhuis' van de musici (Boereblij) is het een vrolijk komen en gaan van musici en hier wordt gegeten en (soms tot in de kleine uurtjes) de 'balans' opgemaakt. "Ze hebben het hier goed. En dit tafereel ziet er zo aantrekkelijk uit dat zo langzamerhand ook de soms wat verwende internationale solisten liever daar komen dan in hun hotel blijven", zegt organisator Peter Santa.

Tot en met zaterdag 6 juli gaat dit heerlijke feest nog door. De afsluiting van het festival staat in het teken van opzwepende zigeunermuziek met de Argentijnse tangokoning en de Gypsy Night met wereldster Roby Lakatos. Dit concert is al bijna uitverkocht.

Voor informatie en kaarten: www.blaricumfestival.com.

Uit de krant