Nanning Mol (38) nieuwe burgemeester Laren

Foto: John Brussel

LAREN - De gemeenteraad van Laren heeft unaniem gekozen voor Nanning Mol (38) als nieuwe burgemeester van Laren. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Wim van der Zwaan, bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering. De heer Mol (VVD) volgt mevrouw Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren.

Mol is thans wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Voorschoten. Daarnaast is hij lid van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland en van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden. Vóór zijn wethouderschap was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Voorschoten en in diverse functies werkzaam in Den Haag, waaronder als Hoofd Verenigingszaken en Internationaal bij de VVD en Strategisch Bestuursadviseur bij de Unie van Waterschappen.

De gemeenteraad vindt in de heer Mol de gezochte verbinder met een authentieke bestuursstijl. Hij is aimabel, doelgericht in het werk, communicatief vaardig, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief.

De aanbeveling van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal de beëdiging van de nieuwe burgemeester plaatsvinden op 30 september 2019.

Nanning Mol reageert: "Ik ben enorm vereerd dat de gemeenteraad van Laren mij vanavond heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester van prachtig en warm Laren! Nu wachten we eerst het Koninklijk besluit af. Maar Erwin en ik hebben veel zin in dit mooie nieuwe avontuur. Gelukkig nemen we veel lieve en warme contacten uit Voorschoten mee."
 

Meer berichten