Lezing over Het Onbeloofde Land

De cover van het boek.
De cover van het boek. (Foto: PR)

LAREN - De capitulatie van Japan wordt op 15 augustus gevierd. Gitte Spee, Paula Brunsveld van Hulten en Ellen Brakel grijpen deze voor Indische Nederlanders memorabele datum aan om iedereen mee te nemen in hun gedeelde familiegeschiedenis.

Paula, het zusje van Gitte en een nichtje van Ellen, heeft recentelijk in Den Haag een lezing gehouden naar aanleiding van haar zojuist verschenen boek Het Onbeloofde Land, het verhaal van een meisje in dekolonisatie en de gevolgen ervan. Deze bijzondere lezing, waar heel veel research aan vooraf is gegaan, blijkt voor velen een eyeopener. Zij belicht onder meer de Japanse invasie, het Jappenkamp, de Bersiap, politionele acties, repatriëring en contractpensions. "We vinden het heel bijzonder om in ons eigen dorp jullie te vertellen over onze gedeelde Indische achtergrond. Daarom nodigen wij iedereen heel graag uit om deze lezing geheel gratis bij te wonen", zeggen de dames. Tevens leest Paula fragmenten uit haar boek Het Onbeloofde Land, dat zij na afloop graag voor de aanwezigen signeert. Graag aanmelden tot uiterlijk 1 augustus via onbeloofdelandbrinkhuis@xs4all.nl.

De lezing van Paula Brunsveld van Hulten over Het Onbeloofde Land in het Brinkhuis aan de Brink 29 duurt twee uur en begint om 15.00 uur.

Meer berichten