Afbeelding
Foto: Arjan Buijks

Voorlopig geen maatregelen tegen herrie A27

Buurt / wijk

BLARICUM - De inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren die helemaal gek worden van de herrie vanaf de A27 kunnen voorlopig fluiten naar maatregelen om wat tegen die geluidsoverlast te doen.

Rijkswaterstaat heeft de drie gemeenten namelijk laten weten dat er voorlopig - los van reguliere werkzaamheden en lopende afspraken - niks gedaan wordt.

Eind april beloofde Rijkswaterstaat aan de BEL-gemeenten te onderzoeken of de A27 bij met name Blaricum echt zo veel herrie veroorzaakte. Nu blijkt dat de zogenaamde 'GeluidProductiePlafonds (GGP's) niet worden gehaald en er daarom geen aanleiding om de aanleg van bijvoorbeeld stiller asfalt te bekijken. Rijkswaterstaat komt namelijk pas in actie wanneer het wettelijk noodzakelijk is. Ook de luchtkwaliteit voldoet aan de Europese normen.

Maar helemaal met lege handen zitten de gedupeerde inwoners niet. Er staat groot onderhoud gepland voor 2025 bij de Bijvanck en de Blaricummermeent. Mogelijk worden dan wel deze GGP's bereikt. Bij de voorbereiding van deze werkzaamheden bekijkt Rijkswaterstaat welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Uit de krant