Vriendengroep Le Bocque.
Vriendengroep Le Bocque. (Archieffoto: Lekker Laren)

Le Bocque organiseert dorpsfeest

LAREN - Nu Lekker Laren van de baan is en Sonny Hoogwerf het niet ziet zitten om zijn jaarlijkse optreden op het Plein 1945 te houden, organiseert de mannengroep Le Bocque op 'de kleine Brink' (voor de basiliek) nu in het weekend van 24 en 25 augustus het dorpsfeest 'Le Bocque Foodtruck Festival'.

Zij hebben hiervoor de zangers Lee Towers en Xander de Buisonjé weten te strikken. Towers is zaterdag te gast en De Buisonjé op zondag. Professionele dj's draaien tussendoor. "Het allerbelangrijkste is, is dat dit feest door Laarders vóór Laarders wordt georganiseerd", vertelt Bas van der Putten, lid van Stichting Le Bocque (sinds 2017) dat is voortgekomen uit een gelegenheidsgenootschap (groot 17 man) en in 2016 tijdens Lekker Laren voor het eerst in de openbaarheid trad.
Le Bocque krijgt overigens geen subsidie van de gemeente om dergelijke feestjes te organiseren. "Doel van onze stichting is om de cohesie van de lokale bevolking te bevorderen. We hebben een 100% break-even doelstelling. En ja, er zit een financieel risico in de organisatie van dit evenement en dat dragen we met z'n allen." Het wordt een feest voor jong en oud, dat op zaterdag om 16.00 uur begint en op zondag om 13.00 uur. De toegang is gratis. Voor het eten en drinken wordt een vergoeding gevraagd.

Meer berichten