Archieffoto: Bob Awick

Kermisweek van Blaricum komt eraan

BLARICUM - De 60ste editie van de Blaricumse kermisweek staat voor de deur. Vanaf zaterdag 17 augustus organiseert de Oranje Vereniging Blaricum (OVB) talloze activiteiten. De kermis start maandag 19 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met woensdagavond. Traditiegetrouw vindt op zaterdagavond bij Rust Wat om tien uur het vuurwerk plaats. Voorafgaand (20.00 uur) treedt daar de band Bar Clochard op.

Anders dan voorgaande jaren is dat de horeca in het weekend geen bars op straat heeft. 's Avonds zijn bij de horeca alleen binnen consumpties toegestaan. Om 1.00 uur moet de muziek uit zijn en om 1.30 uur gaat de deur op slot. Van 19 tot en met 21 augustus is er wel 's avonds feest rondom de horeca. Er mag dan ook buiten drank verkocht worden. De 'laatste ronde' is om 1.30 uur.

Beveiliging
Er wordt meer beveiliging ingezet om toezicht te houden en om ongeregeldheden te voorkomen. Er gelden huisregels, die zijn te vinden op www.blaricum.nl/kermis. Ook zijn er verschillende wegen afgesloten en geldt op sommige plaatsen een parkeerverbod.
Al zestig jaar staat de kermis in het centrum van het Oude Dorp. Daarom zijn er extra activiteiten, zoals een kleurplaten- en een Instagramwedstrijd. Ook worden er ijsjes uitgedeeld en voor de eerste zestig kermisbezoekers is er een verrassing.
Alle activiteiten van de OVB staan op: www.oranjeverenigingblaricum.nl.

Meer berichten