Foto: Bob Awick

Sonny Hoogwerf baalt van verloren traditie

LAREN - Het jaarlijkse concert dat Laarder Sonny Hoogwerf met zijn band Sonny's Inc. normaal aan het eind van de zomer geeft, is in ieder geval voor dit jaar definitief van de baan. "Na meer dan twaalf jaar voor het eerst geen Sonny's Inc. concert in Laren", mijmert hij. "Ik heb er oprecht altijd zo van genoten om menig dorpsgenoot en fans vanuit alle streken zo blij te zien in een prachtige omgeving."

De Laarder meldt dat hij wordt overstelpt met vragen wanneer het concert weer georganiseerd wordt. "Helaas, de huidige bestuurders vinden dat het concert moet plaatsvinden op Plein 1945. Wij willen graag naar de Brink maar partijen als D66, Liberaal Laren en CDA zijn tegen en hebben een andere visie. Een verplaatsing van het concert naar het sfeerloze kermisterrein is voor ons geen optie omdat het een kostenverslindende operatie is om het leuk in te richten en we willen het bovenal zeer gezellig en knus maken voor het publiek."
Hoogwerf en consorten vinden dat het concert op de Brink hoort. Mochten de bestuurders niet van gedachten veranderen dan lijkt een traditie in Laren verloren te gaan. "Het is jammer maar waar. Het concert op de Brink werd door oud-burgemeester Elbert Roest, voormalig wethouders Wim van der Zwaan, Leo Janssen en Tijmen Smit, en vorig jaar door wethouder Peter Calis breed gedragen omdat het goed zou zijn voor de sociale cohesie."

Wie het geluid van de partyband toch wil horen, kan terecht op zaterdagavond 31 augustus tijdens het Sluis- en Bruggenfeest in Weesp. Gratis toegang.

Meer berichten