Foto: Kees Boelhouwer Tergooi
update

ICT storing in Tergooi; afdelingen en SEH dicht

BLARICUM - Ziekenhuis Tergooi, locatie Hilversum en Blaricum, kampen sinds gisteravond half twaalf met een grote ICT-storing. Daarom zijn de Spoedeisende Hulp en de afdelingen Eerste Hart Hulp en Verloskunde gesloten.

"Aangezien computers vervolgens niet konden worden opgestart werd besloten over te gaan op de noodprocedure", meldt het ziekenhuis op de website. "We proberen de overlast voor patiënten tot een minimum te beperken. De veiligheid van zorg is niet in gevaar. De afdelingen Spoedeisende Hulp, Eerste Hart Hulp en Verloskunde zijn tot nader orde gesloten."

Momenteel wordt met man en macht gewerkt aan de oplossing van het probleem. "Vanmorgen is besloten om de afspraken die later voor vandaag op de poliklinieken gepland staan af te bellen omdat - mede door het papierwerk - de wachttijd anders teveel oploopt. Afspraken eerder op de dag hebben kunnen plaatsvinden. Patiënten kunnen wel terecht op de Radiologie."

De woordvoerder van Tergooi verwacht dat de storing - ondanks dat er hard gewerkt wordt om het probleem op te lossen - nog wel even gaat duren. "Zeker nog enige tijd, maar het komt vandaag nog wel in orde", verzekert zij. Ambulancepersoneel is op de hoogte van de netwerkstoring en brengt nieuwe patiënten naar omliggende ziekenhuizen.

UPDATE: De ICT-storing in Tergooi is nog altijd niet opgelost. De voor vandaag geplande operaties (stuk of 19) in Tergooi (Hilversum en Blaricum) worden uitgesteld. Dit besluit is zojuist genomen. "Spoedoperaties gaan wel door", laat de woordvoerder weten. De gecancelde operaties worden op een ander tijdstip ingedeeld. Ook is het werk op de bloedafnameposten beperkt. "Bloed afnemen bij patiënten gaat gewoon door, en ook in geval van spoed." Maar mensen die bloed moeten laten prikken, maar waarbij de nood niet hoog is, wordt gevraagd vandaag niet naar het ziekenhuis te komen. 

Meer berichten