Gezellig feest in Het Vitus.
Gezellig feest in Het Vitus. (Foto: Ramona Beemsterboer-van Urk Dam)

Eerste avond kermisweek rustig verlopen

BLARICUM - De eerste avond van de kermisweek, die gisteren is begonnen, is rustig verlopen. Ongeregeldheden zouden niet hebben plaatsgevonden. DAB-raadslid Ramona Beemsterboer-van Urk Dam nam na alle commotie eerder natuurlijk zelf een kijkje: "Ik heb van ongeregeldheden niets gezien of meegemaakt. Het was ontzettend gezellig. Ik was zowel bij Het Vitus als bij d'Ouwe Tak."

Gelukkig was het de hele avond en nacht droog. "Voor zover ik het kan bepalen, is het een geslaagde avond geweest. Erg veel security en daar had men respect voor. Veel controle op leeftijd, ID controle en bandjes. Perfect."

Ook de horeca-ondernemers lijken tot nu toe tevreden. Marita Steenbeek van Het Vitus: "Het was echt een topavond. Rustiger dan anders, maar dat was ook de bedoeling natuurlijk. Men heeft erg gezellig gefeest. En heel fijn: bij de 'aftocht' was de straat snel weer leeg en opgeruimd." Wel heeft Het Vitus minder omzet gedraaid. "Maar de gezelligheid was top, en daar gaat het vooral om."
Volgens Marise Lindeman-van de Koot van café d'Ouwe Tak was de opkomst stukken minder dan vorig jaar. Wel hing er een gezellige sfeer en was de muziek top. "Maar we moeten er maandag tot en met woensdag écht aan gaan trekken anders is het voor ons niet rendabel. Ik denk dat veel mensen weg zijn gebleven uit vrees dat ze de horeca niet in konden. De beveiliging moest - in opdracht van de gemeente -het publiek wat bij het café wilde zijn en op straat was bij ons weg houden. Met de samenwerking tussen politie en beveiliging moet het maandag tot en met woensdag gewoon goed gaan als er op straat tenten en barren staan."

De Blaricumse Aimée Brendel, die zich eerder dit jaar tijdens de commissievergadering nog hard maakte voor behoud van de zaterdagavond - dus met buitengebeuren - is in tegenstelling tot voorgaande jaren rond middernacht al naar huis gegaan: "Het was wel leuke avond, maar anders dan anders. De sfeer is er niet meer." Van opstootjes of iets dergelijks heeft ze tot die tijd niets meegekregen. "Wat er daarna is gebeurd weer ik niet."

Meer berichten