Burgemeester, Joan de Zwart-Bloch, kermiscoördinator Elvira van Elsäcker (l) en Mona Deuning.
Burgemeester, Joan de Zwart-Bloch, kermiscoördinator Elvira van Elsäcker (l) en Mona Deuning. (Foto: Yvonne Verburg)

Feestelijke opening van kermis

BLARICUM - De 60-jarige kermis in het centrum van Blaricum is vanmiddag om twaalf uur geopend door burgemeester Joan de Zwart-Bloch. Zij deed dit door in de touwtjes-trek-kraam het nieuwe kermislogo te onthullen.

In haar openingswoord vertelde de burgermoeder dat ze het ongelooflijk fijn vindt de gezichten van de trouwe kermisexploitanten weer te zien. Als dank voor de goede zorgen kreeg de burgemeester namens de kermisexploitanten een antiek paard cadeau. "Ik vind dit écht fantastisch", reageerde zij. "Het paard krijgt een plek op het gemeentehuis."

Oliebol
Verder was er voor de eerste zestig kinderen een gratis oliebol en deelt De Hoop deze middag ijsjes uit. En iedere dag speelt het draaiorgel een uur lang.

De kleurwedstrijd heeft zestig inzendingen opgeleverd (Frans Ruijter maakt woensdagmiddag tijdens de Volksspelen de winnaar bekend) en de Instagram-wedstrijd loopt nog tot en met dinsdag 24.00 uur. De volgende morgen buigen de Oranje Vereniging Blaricum, de kermisexploitanten en de gemeente Blaricum zich - tijdens het traditionele koffieuurtje - over deze inzendingen. De winnaar wordt later bekend gemaakt.

Meer berichten