Afbeelding
Foto: SBS

Utopia stopt eind dit jaar definitief

Algemeen

LAREN - Na zes jaar en 1.554 afleveringen stopt het SBS6-programma Utopia aan het eind van dit jaar. De huidige vijftien inwoners van het reality-programma hebben het nieuws vanochtend gehoord. Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden. Slechts één inwoner verlaat dan als dé grote winnaar het Utopia-terrein. Vanaf maandag 26 augustus verandert ook het tijdslot: de realityreeks is dan van 18.00 uur tot 19.00 uur te zien bij SBS6.

Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren, op een verlaten terrein bij Laren. Wegens succes werd het programma steeds met een jaar verlengd, tot het in mei 2018 niet langer mogelijk was om het Utopia-terrein te huren. Daarom is op een nabij gelegen leeg stuk grond Utopia 2 gestart. Bijna zes jaar lang hebben de verschillende inwoners gebouwd, discussies gevoerd, geëxperimenteerd, ruziegemaakt en ook veel plezier gehad. Tot twee keer toe veranderden ze een kale omgeving in een bruisende mini-samenleving, voorzien van alle gemakken en soms zelfs van luxe.

Het Crailoterrein waar Utopia zich afspeelt, wordt door de gemeente Laren, Hilversum en Gooise Meren ontwikkeld tot Buurtschap Crailo.

Uit de krant