Afbeelding
Foto: Bob Awick

Oogstfeest S.O.L.L. aan de Drift

Algemeen

LAREN - Het oogstfeest van de 25-jarige Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (S.O.L.L.) vindt zondag 25 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur plaats op de akker aan de Drift.

"De afgelopen maanden zijn warm en droog geweest", laat het bestuur weten, "Maar het lijkt erop dat de oogst beter is dan die van vorig jaar. De akkers staan er mooi bij en de bloemenmengsels die we op een aantal akkerranden hebben gezaaid, zijn met enthousiasme ontvangen, zowel door mensen als door bijen en vlinders."
Lokale verenigingen en ambachten geven acte de présence, waaronder de Historische Kring Laren, de Vereniging van Bijenhouders, de Larense Molen, Vrienden van het Gooi en de Stichting Stad en Lande (Erfgooiers). Enkele kunstenaars van de Stichting Kunst in Laren gaan schilderen en beeldhouwen. Kinderen die hierdoor geïnspireerd raken en zelf ook willen tekenen, kunnen dit onder begeleiding van Emilie Lindenbergh doen. Ook ganzenhoeder Jurgen komt weer langs, net als de Klepperman van Elleven. Verder worden producten van eigen bodem verkocht en worden de dors- en ploegtechnieken gedemonstreerd.

Uit de krant