Afbeelding
Foto: PR

'Even stil staan bij het leven' in Nicolaaskerk

Algemeen

EEMNES - Bij de R.K. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 60 staat zondag 25 augustus om 10.00 uur een bijzondere dienst op het programma, speciaal bedoeld voor mensen die normaliter, of niet meer, in de kerk komen. Het thema is 'Gastvrijheid'.

Het initiatief komt van Eerhard Huiden, Mascha van Oosterhout en Hans Albers. "Bij een bezoek aan de kerk ben ik een moment alleen met mijn eigen gedachten en heb ik even de rust om na te denken over het leven. Thuis kom je daar niet altijd aan toe", licht Huiden toe.
Waarom deze dienst? "Omdat we denken dat veel meer mensen een bezoek aan de kerk zouden waarderen." De bijeenkomst is met name geschikt voor hen die zo hun twijfels hebben over een God, maar ook voor mensen die alleen maar nieuwsgierig zijn.
Volgens Huiden is de kerk van vandaag niet meer dezelfde als de kerk van dertig jaar geleden. "Tradities zijn er nog steeds, maar de inhoud is van deze tijd en staat dicht bij het echte leven, vooral in de vieringen die door de parochianen zelf verzorgd worden. Dan zijn de verhalen en overwegingen persoonlijk en herkenbaar", besluit de Eemnesser.

Uit de krant