Foto: Seniorweb

Open dagen bij SeniorWeb Laren-Blaricum

LAREN/BLARICUM - Veel senioren hebben inmiddels wel ervaren dat het omgaan met computers, tablets en smartphones het gesprek van de dag is tegenwoordig. Sommigen vertellen dan enthousiast wat ze daar allemaal mee kunnen. Anderzijds zijn er ook senioren die dat allemaal aanhoren en daar nog helemaal niets mee doen en zich vertwijfeld afvragen of het dan toch ook niet iets is voor hen.

"Kan ik dat wel en moet ik dat op mijn leeftijd allemaal nog leren", wordt dan wel eens gezegd. "Je bent nooit te oud om te leren", zegt Gerard de Vink lachend als hij dit hoort. Gerard is een van de docenten bij SeniorWeb Leercentrum Laren-Blaricum. SeniorWeb is er juist om senioren geduldig en stap voor stap de beginselen van computeren en internet bij te brengen. SeniorWeb biedt dat zowel klassikaal aan, dat wil zeggen: samen met andere leeftijdsgenoten, maar vooral ook één op één, dus privé-les.

Verdiepen
Hij vervolgt: "Veel mensen hebben angst voor het onbekende en durven niet de stap te maken om zich in het computeren te verdiepen. 'Het zal mijn tijd wel duren' hoor ik dan. Maar, er speelt ook nog wat anders: de maatschappij gaat er steeds meer van uit dat een ieder met computers kan omgaan en dat iedereen toegang heeft tot internet. Voorbeeld: vroeger kon je voor bankzaken nog gewoon bij een bankfiliaal terecht. Tegenwoordig worden veel bankfilialen gesloten. Mensen moeten het doen met internetbankieren. Dan moet je er wel mee weten om te gaan. Het is verstandig om te weten wélke basisdingen je in ieder geval zou moeten leren" aldus De Vink.

Open dagen
Binnenkort organiseert SeniorWeb Laren-Blaricum weer open dagen in hun leslokaal in het zorgcentrum Johanneshove. Dan zijn er verschillende seniore(!) docenten aanwezig aan wie alle twijfelaars één op één al hun vragen kunnen stellen en informatie krijgen over de lesmogelijkheden. Ook een aanrader: Gerard de Vink geeft in het Brinkhuis op 16 september om 14.00 uur - georganiseerd door de PC-Helpdesk - de themabijeenkomst '50 Plussers klem zonder laptop of iPad?'.

De open dagen vinden plaats op 18 en 19 september tussen 10.00 en 13.00 uur in Johanneshove aan de Eemnesserweg 42 in Laren. Meer informatie op www.seniorweblarennh.nl of telefonisch op 06-46175271.

Meer berichten