Tijdens de volksspelen op woensdagmiddag.
Tijdens de volksspelen op woensdagmiddag. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester tevreden over verloop kermisweek

BLARICUM - Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is tevreden over het verloop van de 60ste Blaricumse Kermis. "We kijken positief terug. Er was op alle dagen van de feestweek sprake van een goede sfeer en er is uitstekend samengewerkt tussen politie, boa's, E.H.B.O. en particuliere beveiligers. Ook de samenwerking met de horeca en de oranjevereniging is goed verlopen."

Wel hebben er een paar kleine incidenten rondom het uitgaansgebied plaatsgevonden. Maar die zijn snel en adequaat afgehandeld, meldt de burgermoeder. "Over anderhalve week evalueren we met alle betrokkenen: gemeente, hulpdiensten, beveiliging, horeca en Oranjevereniging. Ook de inwoners en aanwonenden zullen weer in de gelegenheid worden gesteld hun ervaringen te delen", zei De Zwart-Bloch daags na de kermis.

Alcoholcontrole
De politie hield woensdagmiddag op meerdere in- en uitgangswegen rond Blaricum alcoholcontroles. "675 hebben een alcoholtest gedaan. Vier van hen bleken onder invloed. Dat leidde één keer tot de invordering van een rijbewijs. We stuitten ook op twee bestuurders die zonder rijbewijs reden en er werden ook nog twee kleinere overtredingen geconstateerd", meldt een politiewoordvoerder.

Meer berichten