V.l.n.r.: Reijn, Van Benthem en Lankreijer.
V.l.n.r.: Reijn, Van Benthem en Lankreijer. (Foto: Gemeente Eemnes)

Wethouder Sven Lankreijer: 'Het wordt een vervelende raad'

EEMNES - "Het is wat het is", zegt DorpsBelang-wethouder Theo Reijn over het tekort van 1,1 miljoen om het Huis van Eemnes te realiseren. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van september zal hierover nog wel een noot gekraakt moeten worden. "Het wordt een vervelende raad", verwacht PvdA-wethouder Sven Lankreijer.

"Want het wordt voor DorpsBelang een absolute kans om te zeggen 'I told you so; het kan niet uit'." Burgemeester Roland van Benthem geeft ruiterlijk toe: "We hebben het te positief ingeschat." Ook de extra 11.000 euro die jaarlijks nodig zal zijn, gaat hij niet bagatelliseren.
Met name op de inrichting van het gebouw heeft het college zich verkeken. "We hebben onderschat hoe groot het gebouw is", aldus de burgervader. Het ligt zwaar op de maag van het college. Lankreijer: "We hebben écht gekeken naar waar we konden snijden zonder kwaliteitsverlies." De keuze is dan ook niet gemaakt voor de 'Billy'-kasten van de Ikea, die overigens prima voor thuisgebruik zijn, aldus Van Benthem.

Meer berichten