Boomcontrole Goois Natuurreservaat | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: GNR

Boomcontrole Goois Natuurreservaat

LAREN/BLARICUM - Het Goois Natuurreservaat (GNR) start deze week met het controleren van de bomen langs fiets- en wandelpaden en daar waar het natuurgebied grenst aan particulier eigendom.

"De boomcontrole start in de gemeente Huizen en we werken naar het zuiden richting Hollandse Rading. Eind oktober zijn we klaar met alle boomcontroles", laat Ines van Hees van het GNR weten.

Stippen en kruisvormigteken
De bomenschouw wordt uitgevoerd door Borgman Beheer. Bomen die gesnoeid moeten worden of bomen waar een tak uit moet, krijgen een stip. Een boom met een kruis levert gevaar op voor de passanten en moet weggehaald worden. In de wintermaanden start het Goois Natuurreservaat met de kap- en snoeiwerkzaamheden.

Drukbezochte paden
Van Hees: "De boomcontrole geldt vooral voor drukbezochte paden in onze natuurgebieden. Zieke of beschadigde bomen in het bos blijven gewoon staan. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan een meer natuurlijk bos.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met het Goois Natuurreservaat: 035-6214598 of stuur een bericht naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>