De vrienden Ivan, Olaf, Brent, Thijmen, Roy en Danny zijn er inmiddels helemaal klaar voor.
De vrienden Ivan, Olaf, Brent, Thijmen, Roy en Danny zijn er inmiddels helemaal klaar voor. (Foto: Bob Awick)

Eemnes in startblokken voor 'buitengewone' feestweek

EEMNES - 'Buitengewoon Eemnes' staat voor de deur. Een tiendaags feest dat door het Feestweekcomité Eemnes in elkaar is gedraaid. Met de organisatie van de vierjaarlijkse feestweek zijn veertien teamleden al een jaar bezig. "We hebben er ontzettend veel zin in", zegt voorzitter Jeroen de Wit. "We hebben een driekoppig bestuur, maar we doen het écht met z'n allen. Het is een feest voor en door Eemnessers." Afgelopen zaterdag is met de opbouw begonnen. "En je merkt dat het leeft. Hangen wij vlaggen op, dan volgen anderen ons voorbeeld."

De kaartverkoop voor de betalende activiteiten ging dus maandagavond van start. Niet normaal druk was het op de parkeerplaats voor De Hilt. Mensen stonden geduldig te wachten tot ze aan de beurt waren en eenmaal aan de beurt ging de één juichend naar huis en een ander teleurgesteld. "Net tweeënhalf uur in de rij gestaan en kaarten voor mijn neus uitverkocht", schrijft Milou van IJken diezelfde avond nog op Facebook. Ze zoekt nog een ticket voor de Dirty Daddies en en het Kort en Kleinkunst Festival. En met haar vele anderen. Voor de deur liggen lijkt de enige optie. "Anders is het gewoon pech", reageert Melanie Tansel op een teleurgestelde kennis. "Of heel heel veel geluk hebben dat iemand zijn kaarten doorgeeft of te veel heeft."
Feestweek-voorzitter Jeroen de Wit vindt het erg jammer dat mensen teleurgesteld zijn, maar een (nog) grotere tent neerzetten kan niet: "De tent is al op maximale afmetingen voor het plein." 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten