Saskia Zwanikken met Alagonda.
Saskia Zwanikken met Alagonda. Foto; PR

Simone Schothorst: 'Deelnemers rijden graag in Blaricum'

Algemeen

BLARICUM -Stad en Lande Ruiters organiseerde afgelopen zondag voor de derde keer de Tuigpaardendag op terrein 't Harde aan de Meentzoom. Prachtig opgepoetste karren en goed geklede koetsiers vormden het beeld. De wedstrijdshow werd door vele mensen gevolgd.

De deelnemers aan de Tuigpaardendag komen uit heel Nederland. "Ze rijden graag in Blaricum. Mooi concoursterrein met alle ruimte voor de vrachtwagens en om los te rijden, altijd enthousiast publiek, prima organisatie en - dankzij de vele sponsors en vrijwilligers - mooie prijzen", vertelt Simone Schothorst namens de organisatie.

Martien Verboord uit Vlijmen met Dondroniem en Jasper werd de winnaar van het Nederlands kampioenschap 2-span tuigpaarden. Het goud van de finale van de competitie voor jonge tuigpaarden was voor Piet Lijffijt uit De Bilt met Juliësta. "Deze competitie is het afgelopen seizoen - verdeeld over diverse wedstrijden - verreden. Zondag was de laatste wedstrijddag, waarna de uiteindelijke winnaar bekend werd", aldus Schothorst.

Regio
De streekrubriek telde twaalf regionale deelnemers. De winaars: 1. Bud de Gooijer met Alwin, 2. Saskia Zwanikken met Alagonda, 3. Stefan Jacobs met de Elegante Dame, 4. Elize Muijs met Zilverbas, 5. Marjolein Waarle met Sam en 6. Marie-Louise van Kuilenberg met Silver. In deze categorie won Corry Coveen met Dick de stijlprijs voor het mooiste geheel, en de felbegeerde Grote Prijs van Blaricum, waarbij alle winnaars tegen elkaar streden, is gewonnen door Els D'Achard van Enschut uit Dorst met Heartland Here I am. "Dit is een bijzondere prestatie, aangezien Els in 2018 ook winnaar was."

Uit de krant