De afdeling intramurale zorg.
De afdeling intramurale zorg. Foto: Bob Awick

Karin Annaert: 'Wij zijn het Rosa Spier Huis en dus zeker niet standaard'

Algemeen

LAREN - De oplevering van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan 97 komt in zicht. Directeur-bestuurder Karin Annaert kan net als de meerderheid van de bewoners niet wachten.

Na jarenlang (politiek) gesteggel - tot aan de Raad van State toe - wordt de zo gewenste en hoognodige nieuwe huisvesting voor het Rosa Spier Huis (RSH) binnenkort écht werkelijkheid. Directeur/bestuurder Karin Annaert is in haar nopjes en kan niet wachten om medio september de sleutel van het zorg-cultuurgebouw, waarin onder meer bibliotheek, horecavoorziening en theaterzaal zijn gevestigd en daaraan gekoppeld de afdeling Intramurale Zorg, in handen te krijgen. "Eind november gaan de bewoners in één week over. Twee dames van Pac'90 zijn al een jaar aan boord bij RSH en doen de projectcoördinatie."

De gehele zomer hebben bouwlieden doorgewerkt. "Het wordt prachtig", zegt Annaert. "Sheryl Leysner, een jonge binnenhuisarchitecte, heeft heel goed begrepen wat wij voor ogen hebben. Een beetje jaren-30-stijl waarbij de kunst centraal staat. Geen witte tegels en grijs tapijt. Wij zijn het Rosa Spier Huis en dus zeker niet standaard", gaat de directeur verder. "Zo komt het Rosa Spier Huis-blauw komt overal terug." Maar niet alles is nieuw. "Alles wat bruikbaar is nemen we mee, zoals onze bibliotheekkasten. Wel worden die in een andere kleur gespoten." De architectuur komt van Chico Leufkens van EGM architecten.

Lees verder in de digitale editie

Toiletgroepen in jaren 30-stijl.
Karin Annaert, directeur/bestuurder Rosa Spier Huis, in de modelwoning.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant