Foto: Bastiaan Miché

Gino Joling: Liever geen brandweerdorpje

BLARICUM - De Huizer Gino Joling heeft gisteravond tijdens het RondeTafelGesprek (RTG) herhaald dat hij dé oplossing heeft voor het huisvesten van lokale brandweerlieden: hij heeft nog een partij tiny houses in de aanbieding en hij heeft locatieonderzoek gedaan. Maar Joling is niet tevreden met de inzet van de gemeente.

Als Blaricum serieus naar zijn voorstel wil kijken, hoeven de vrijwilligers voor woonruimte niet uit te wijken naar andere gemeenten en kan het Blaricumse brandweerkorps op sterkte blijven. "Hun huisvesting is van groot belang als zij op tijd willen kunnen aanrijden bij een brand", zei Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) al eens eerder.
In de nabije omgeving van de kazerne heeft Joling locaties in kaart gebracht waar deze wooneenheden van ruim 40 m² prima tijdelijk kunnen staan. Zo zou een ondernemer in het centrum van het dorp wel vier units willen plaatsen en is de Agrarische Stichting Blaricum (ASB) ook gevraagd mee te denken over een oplossing. Liever geen brandweerdorpje binnen het dorp, maar verspreid door het centrum, zo meldt Joling.
Wethouder Boersen-de Jong (De Blaricumse Partij) is maandag met Joling in gesprek gegaan. "Voor alle locaties moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Ook komt deze meneer met twee locaties in de engen, maar dat gebied is natuurlijk super beschermd." Daarnaast moeten er ook meerdere offertes worden aangevraagd. "Zo werkt dat in gemeenteland."

Meer berichten