Tijdens de aftrap in 2016.
Tijdens de aftrap in 2016. (Foto: Bob Awick)

Pop-up politie eventjes van de baan

BLARICUM - De pop-uppolitiepost stopt voorlopig omdat één van de twee wijkagenten ziek is. "Hierdoor moeten er keuzes gemaakt worden in de werkzaamheden", laat burgemeester Joan de Zwart-Bloch in een informatiebrief aan de raadsleden weten. De keuze hiervoor is gemaakt door de politieleiding.

De politiek heeft begrip voor dit besluit, maar hoopt dat de stopzetting van korte duur is. De VVD ziet de pop-uppolitiepost als een belangrijke schakel in het contact tussen de politie en de inwoners. "Het zou onacceptabel zijn als deze post langere tijd uit het straatbeeld verdwijnt", aldus Christien Dobber (VVD). Ramona Beemsterboer-van Urk Dam (DAB) vindt 'blauw op straat' fijn en drempelverlagend. "Dit soort events is nodig. Juist nu het aantal inbraken weer toeneemt." Ook De Blaricumse Partij (DBP), Fractie van Dijk en D66 maken zich sterk voor het doorgaan van de mobiele politiepost. Willem Pel (Hart voor Blaricum) zal ijveren voor snelle hervatting en zou graag ook informatie over bezoekersaantallen aan de pop-uppolitiepost in handen krijgen.

De mobiele politiepost vindt al vanaf 1 maart 2016 - eens in de twee weken op verschillende plekken - plaats. Wijkagenten Peter Knap en Frank van Zanten bemannen de post doorgaans.

Meer berichten