V.l.n.r. Roelof Meijer (voorzitter Eemsnoer bestuur), Joke Bosland (Museum Soest) en juryvoorzitter Sven Lankreijer.
V.l.n.r. Roelof Meijer (voorzitter Eemsnoer bestuur), Joke Bosland (Museum Soest) en juryvoorzitter Sven Lankreijer. Foto: Tonny Bos

Wethouder Sven Lankreijer reikt Eemsnoer Award uit

Algemeen

EEMLAND - De Eemsnoer Award 2019 is gewonnen door Museum Soest. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die van verbindende betekenis is geweest in het Eemgebied.

Tijdens een prachtige en bovenal gezellige boottocht op de fietsboot met zo’n veertig belangstellenden, werd de prijs - een bewerkte oude landkaart van het Eemgebied - uitgereikt door juryvoorzitter Sven Lankreijer, wethouder van Eemnes.

Dankwoord
Namens Museum Soest nam vrijwilligster Joke Bosland de prijs in ontvangst, geflankeerd door Dymen van Emst en Marijke Janson. In haar dankwoord benadrukte Bosland dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers Museum Soest kan blijven bestaan.
De twee andere genomineerden waren Wim Smeets uit Bunschoten en Wijkmuseum Soesterkwartier. Aan het begin van de tocht gaf Fokko Bosker toelichting op het in november te verschijnen wandelboek over het Eem- en valleigebied.

Uit de krant