Foto: Vaessen BV

Raad accepteert extra kosten HvE

EEMNES - De gemeenteraad heeft zich erbij neergelegd dat het Huis van Eemnes meer gaat kosten. Wethouder Sven Lankreijer, die eerder bang was voor een 'lastige' vergadering, kon na afloop opgelucht adem halen. Er was geen sprake van een escalatie.

Wel bleef DorpsBelang volhouden dat het door het college bewandelde traject eerder en zorgvuldiger met de raad gedeeld had moeten worden. Het college wist van het rentevoordeel en dus de buffer, en had daarmee terug moeten gaan naar de gemeenteraad. "In deze coalitie willen we helderheid", zei DB-fractievoorzitter Jan de Zeeuw. Daar was Marcus van den Brink (PvdA) het mee eens: "Het is gewoon duurder geworden. Wees eerlijk. Zeg dan ook: we hebben wel mazzel, want de rente is laag. Het is niet netjes om te denken: de rente is laag, dus we kunnen wel even iets meer uitgeven." Toen Niels Rood (D66) zijn collega's er nog eens op wees dat er geen verboden trucs zijn gebruikt, zei ook De Zeeuw dat er door het college inderdaad geen fraude is gepleegd, maar wel een vorm van creatief boekhouden. Volgens VVD-burgerraadslid Bas Roorda is DB er louter op uit om zo veel mogelijk spaken in het wiel te steken als het om het Huis van Eemnes gaat.
PvdA-wethouder Lankreijer kroop eerder al door het stof, maar richtte zich opnieuw tot de raad: "We hadden het beter moeten doen en moeten aangeven dat er extra krediet nodig was." Kortom, geen schoonheidsprijs voor het college dit keer.

Meer berichten