Nanning Mol (39): 'Dit avontuur gaan wij met zijn tweeën aan'

LAREN Aan het woord is Erwin Lunshof (47), de partner van Nanning Mol (39). Mol wordt maandag als nieuwe burgemeester van Laren geïnstalleerd.

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?
Lunshof: "In een kroegje in Amsterdam. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht. We hebben de hele avond met elkaar zitten praten. Nanning moest de laatste bus naar huis halen en ik heb hem naar het station gebracht. Ik heb hem een zoen gegeven en meteen een nieuwe afspraak gepland voor het weekend daarop. Het was niet de meeste romantische plek, bij een Chinees restaurant op de Zeedijk, maar we hadden alleen maar oog voor elkaar. Vier maanden later woonde Nanning bij mij in Leiden."

Hoe zijn jullie carrières gelopen?
Lunshof: "Ik heb bedrijfseconomie aan de VU gestudeerd. Aan het eind van mijn studie was ik eigenlijk nog niet toe aan een hele serieuze baan en heb ik drie jaar gevaren op een charterjacht op de Middellandse zee. Dat was een geweldige tijd en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Nu werk ik al zeventien jaar bij Heineken in Zoeterwoude. Ik ben financial controller van de bevoorradingsketen, dus ook echt betrokken bij de brouwerij en de logistiek. Ook ben ik professioneel bierproever: ik test brouwproeven van al onze brouwerijen ter wereld zodat Heineken overal hetzelfde smaakt."
Mol: "Ik heb bestuurskunde in Leiden gestudeerd. Sinds mijn 18e ben ik al politiek actief, eerst de JOVD en daarna de VVD. Ik heb vier jaar in de Tweede Kamer gewerkt, eerst voor Charlie Aptroot en daarna voor Mark Rutte. Daarna heb ik voor de Unie van Waterschappen gewerkt waarna ik terugkeerde naar de VVD als hoofd Verenigingszaken en Internationaal. Daarnaast was ik al zeven jaar fractievoorzitter van de VVD hier in Voorschoten en nu ruim twee jaar wethouder."

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?
Mol: "Ik word per eind september geïnstalleerd als burgemeester van Laren en daar gaan wij ook wonen. Mijn carrière is snel verlopen, maar ik ben er helemaal klaar voor om in Laren deze mooie functie te aanvaarden. Ik ga Voorschoten wel missen. Voorschoten is een mooi dorp met veel betrokken inwoners en veel vrijwilligersorganisaties. Voorschoten bruist! Laren en Voorschoten hebben veel gemeen, dus ik denk dat we ons daar wel thuis gaan voelen."
Lunshof: "Ik heb het geweldig naar mijn zin bij Heineken en ben nog niet klaar in deze functie, dus voorlopig blijf ik daar nog werken. Dat betekent dat ik op en neer ga rijden tussen Laren en Zoeterwoude en iets meer thuis ga werken. Wat ik ook jammer vind, is dat ik de Lions Voorschoten moet loslaten. Daar ben ik twee jaar voorzitter van geweest en ze zijn erg betrokken met Voorschoten. Ik ga in Laren rustig kijken wat ik daar op ga pakken."

Hoe is Nanning als wethouder en hoe is hij als partner?
Lunshof: "Er is geen verschil! Dat is het mooie pure van Nanning: hij is supersociaal, voelt mensen aan, maakt met iedereen een praatje en herkent veel mensen. Kortom, hij is altijd in iedereen geïnteresseerd."

Wat maakt jou de sterke partner?
Lunshof: "Nanning krijgt een grote rol en ik zal proberen altijd zijn klankbord te zijn. Ik ben best kritisch en eerlijk. Dat is trouwens visa versa, dat maakt onze relatie ook zo sterk. Ik zal in Laren de partner van de burgemeester zijn. Gelukkig is dit niet zo traditioneel meer als vroeger. Wij houden allebei ons eigen leven." Mol: "Dit avontuur gaan wij met zijn tweeën aan. Maar we doen en bespreken alles samen. Of we nu naar de sportschool gaan, op vakantie of lekker thuis zijn… we zijn op ons best als wij samen zijn!"

Meer berichten