Foto: PR

Kleine dertig kunstenaars present op Atelierroute Blaricum

BLARICUM - Een kleine dertig kunstenaars uit Blaricum openen in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september - tijdens de 15de Atelierroute - hun deuren van atelier, werkplaats of expositieruimte. Bezoekers kunnen genieten van het werk van kunstschilders, beeldhouwers, keramisten, glaskunstenaars en andere kunstuitingen. De deelnemers zijn herkenbaar aan het kleurrijke logo.

De Blaricumse Lydia Loenen-Verbeek heeft een speciaal plekje op de boerderij van Klaas Vos aan de Oostermeent 1 bemachtigd. Eerder exposeerde ze tijdens de atelierroute op de prachtige boerderij van Mariëlle Bakker. En nu heeft ze dus Vos zover gekregen om zijn 'deel' deels te ontruimen voor haar schilderijen. "In deze omgeving wandel en fiets ik veel om inspiratie op te doen", vertelt Loenen-Verbeek. Zij schildert figuratief, maar is de laatste periode steeds meer op zoek naar de kracht van non-figuratieve kunst.
"Zo heb ik aan het begin van mijn zoektocht naar de non-figuratieve kunst een blauw schilderij gemaakt." Het heeft geen titel, maar voor haar betekent het werk: water dat door plasticvervuiling niet meer stroomt, maar compact is geworden. "Ik zie mijn omgeving veranderen, daar ben ik soms ongerust over. De luchtvervuiling, plastic in ons water en de veranderingen in onze polder." De Blaricumse probeert voor het verhaal achter het schilderij de juiste vorm en het juiste materiaal te vinden. De kunstenares zou het leuk vinden als mensen de moeite nemen om ook richting de prachtige authentieke boerderij van de familie Vos (Oostermeent 1, tegenover de Theetuin) te rijden.

Belangstellenden zijn op beide dagen welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zondag treedt bij Vos boerin Joke - samen met anderen - op op de djembé en er is zang.

Meer berichten