De gemeentelijke woning aan de Kerklaan 1.
De gemeentelijke woning aan de Kerklaan 1. (Foto: Bob Awick)

Nieuwe burgemeester Nanning Mol en partner betrekken niet ambtswoning aan Stationsweg

LAREN - Nanning Mol, die maandagavond wordt geïnstalleerd als burgemeester, en zijn partner Erwin Lunshof gaan niet in de ambtswoning aan de Stationsweg wonen. Het is te groot en de nieuwbakken burgervader wil de gemeente Laren ook niet direct op kosten jagen.

Renovatie en verduurzaming van dit 380 m²/1.000m³ grote pand, dat bovendien in slechte staat verkeert, gaat namelijk minimaal 600.000 euro kosten. Ook de stookkosten voor deze woning zijn hoog.
De gemeente Laren gaat daarom de andere voormalige 'ambtswoning' - Kerklaan 1 - in gereedheid brengen. Deze komt per 1 maart 2020 vrij. Volgens wethouder Ton Stam hoeven daar geen grote kosten te worden gemaakt. Wel zullen volgens de huidige regels voor burgemeesters wat extra veiligheidsvoorzieningen moeten worden aangebracht. De raad zal te zijner tijd gevraagd worden een besluit te nemen over de dekking van de kosten hiervoor.
Ondertussen zal ook een onderzoek opgestart worden naar de toekomst (behouden of benutten als woning, of verkopen) van de gemeentelijke woning aan de Stationsweg. Voorlopig gaan Mol en Lunshof in de boerderij aan de Smeekweg wonen. Dit pand wordt voor een half jaar gehuurd. De woning aan de Stationsweg gaat anti-kraak bewoond worden. De raad is zojuist over de ontstane situatie ingelicht.

Meer berichten