Anna Serierse quartet.
Anna Serierse quartet. (Foto: PR)

Samenwerking om jazztraditie hoog te houden

LAREN - Singer Laren, Co Live, de Keep an Eye Foundation en NH Gooi Radio werken samen om op iedere eerste zondag van de maand de jazz in Laren te vieren. De serie trapt op 6 oktober af met de awardwinning zangeres Anna Serierse en haar kwartet.

Om 13.30 uur strijkt Co de Kloet neer in het Nick Vollebregt Jazzcafé. Met live-optredens, interviews en vaste tafelgasten wordt een registratie gemaakt voor het NTR radioprogramma Co Live.
Singer Laren introduceert de 'Singer Swinging Sundays': het museum is open, er is een matineevoorstelling in het theater (15.00 uur) en - kort na afloop van de opnames in Nick Vollebregt - start om 16.15 uur een jazzconcert in de villa. De presentatie hiervan is in handen van Kent Hanson. Een registratie van het concert wordt uitgezonden in het NH Gooi radioprogramma Yes to Jazz.
De programmering van de Singer Swinging Sundays wordt verzorgd door de Keep an Eye Foundation in samenwerking met het Amsterdams Conservatorium. Samen bieden zij jonge jazztalenten een mooi podium. "Een soort huiskamerconcert", glundert van Os. "Mensen kunnen de eerste zondag van de maand eerst naar de koopzondag in het dorp, dan naar Co de Kloet in Nick Vollebregt en aansluitend naar de jonge jazztalenten in Singer!"

Meer berichten