Binnenkijken bij het Huis van Eemnes kan zaterdag 5 oktober.
Binnenkijken bij het Huis van Eemnes kan zaterdag 5 oktober. (Foto: Bob Awick)

Parade van Eemnes: groot en leuk sneakpreviewfeest Huis van Eemnes


EEMNES - De traditionele In- en Uitmarkt - waar clubs en verenigingen in een kraampje hun product kunnen promoten, bestaat niet meer in Eemnes, want op zaterdag 5 oktober (14.00 tot 20.00 uur) wordt de Parade van Eemnes geïntroduceerd. Het wordt een bonte verzameling van gigantisch veel leuke activiteiten in en rond De Hilt. Een sneakpreview van wat er vanaf 4 januari allemaal te doen is in het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

"We liggen op de bijgestelde planning", zegt wethouder Lankreijer. De eerste activiteiten staan geboekt op 4 januari 2020. De planning is dat eind november alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Dat betekent dat er in december met de inrichting kan worden gestart. "En in de kerstvakantie wordt er verhuisd", vult burgemeester Roland van Benthem zijn collega aan. "De grote testcase voor het Huis van Eemnes is de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 14 januari." De officiële openingsfeest staat op zaterdag 25 januari in de agenda, mét een theatershow van Karin Bloemen (kaartjes tegen gereduceerd tarief zijn vanaf 7 oktober te koop). Het college hoopt dat het Huis van Eemnes hetzelfde met de mensen doet als De Minnehof. "Dat het toch wel heel erg mooi is geworden."

Focus op muziek
Maar zover is het nog niet. Heidi Dijkstra werkt bij Bibliotheek Gooi en meer en is mede vanuit die functie tot voorzitter van de programmaraad gebombardeerd. Ze heeft goed nieuws, want de programmering voor het komende half jaar is rond. "Onze focus ligt op de muziek, want we willen de plek voor muziek worden. Zo komt Angela Groothuizen bij ons spelen", vertelt Dijkstra. Wat er de komende tijd allemaal nog meer te zien en te doen is, wordt zaterdag 5 oktober duidelijk tijdens de parade. De Hilt is dan helemaal in circussfeer. Lootjes voor de tombola zijn tussen 14.00 en 18.00 uur te koop. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een diner bij Golfclub De Goyer. "De ondernemers waren écht heel gul."

Muren beschilderen
Verder kunnen de binnenmuren van De Hilt beschilderd worden, komt Gerard Wortel met zijn minitheater, verzamelt Gerard Beentjes woorden en maakt daarvan in het thema van de dag een gedicht en begeleidt troubadour en dorpsdichter Léon Lutterman de huifkartochtjes van en naar het Huis van Eemnes waar belangstellenden binnen een kijkje kunnen nemen. Er zijn optredens van Popkoor Dijksound en Dansu, jamsessies met Paul Poulissen en improvisatietoneel van Deo et Arti. Kinderen kunnen dieren knuffelen en broodjes bakken met de scouting. Om het Bieblab te promoten kunnen pannenkoeken ontworpen worden en in 3D worden geprint. Ook zijn er schminkdames aanwezig, is er een sportparcours en voor de lekkere trek een minifoodparade. "Nu klein, maar met Pasen 2020 in het groot."

Meer berichten