BOM! in het Brinkhuis.
BOM! in het Brinkhuis. (Foto: PR)

'We hebben een supertoffe line-up'

LAREN - Ghislaine van der Nat (48) uit Laren is naast pubercoach en huiswerkjuf ook stand-upcomedian. Zij organiseert op dinsdag 8 oktober (20.00 uur) het allereerste Brinkhuis Open Mic (BOM!) voor comedians. "We hebben een supertoffe line-up", zegt ze enthousiast.

De avond wordt gepresenteerd door Davey Turnhout, de winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019. "Hij brengt en houdt het publiek in de juiste sfeer", vertelt Van der Nat. Hoewel zij een nieuwkomer is in de wereld van comedy kreeg zij het programma voor deze BOM snel voor elkaar. "Nadat ik de open mic had laten vallen 'in the scene' kostte het niet meer dan een dag om de line-up bij elkaar te krijgen." Deelnemers zijn de talenten Floris de Vree en Hester Kerkvliet, Marc van Gestel (winnaar publieksprijs Comedy Talent Award 2018), Thomas van der Hulst (winnaar juryprijs Utrechts Cabaret Festival 2018), Daveson Ignatia (talent van Club Haug Rotterdam en lid van Funny Brothers), Karel Sanders (stand-upper met een wekelijkse column op 6FM) en Dario di Mango, bekend van Brasa TV (Di Mango show, AT5). De avond kent een pauze ("om bij te komen van het lachen") en heeft een nazit met de artiesten.

'Joker'
Natuurlijk probeert ook Van der Nat (finaliste Comedy Talent Award 2019 en initiatiefneemster van collectief Vrouwenmethumor) haar grappen op het publiek uit. De Larense is nog maar twee jaar actief als 'joker'. Ze volgde les bij komediant Roel C. Verburg en speelt sinds januari 2018. "Ik ben erin gerold. Men vond mij grappig. Het smaakte gewoon naar meer en ik krijg er ongelooflijk veel energie van." Van der Nat maakt 'clean comedy'. "Geen grove woorden en grappen over seks, maar over alledaagse zaken", licht ze toe.

Geen gelikte show
Het publiek hoeft van BOM! geen gelikte show te verwachten. De stand-upcomedians proberen hun grappen - waar het cadeaupapier nog omheen zit - op het publiek uit. "Die kun je thuis wel leuk voor je oma of kinderen uitproberen, maar dat is geen graadmeter. Daarvoor gebruiken wij de open mic's, dus mét publiek. Een vorm van podiumkunst, maar veel minder stijf dan theater. Om het nog laagdrempeliger te maken en de reacties van het publiek goed te kunnen peilen, spelen we in de foyer." Van der Nat is blij met Brinkhuis-directeur Michael Jonker die haar het vertrouwen heeft gegeven om deze komische uitdaging aan te gaan. "Het publiek krijgt veel comedy voor een kleine prijsje."

Kaarten kosten 7,50 euro, maar alle examenleerlingen van Laar & Berg mogen met hun leerlingenpas voor 5 euro naar binnen.

Meer berichten