Tijdens de hanenkraaiwedstrijd.
Tijdens de hanenkraaiwedstrijd. (Foto: Caspar Huurdeman)

Vrolijke beestenboel bij GPKV-lustrumshow bij De Welkoop

EEMNES - "Wij hebben een fantastische lustrumclubshow gehad. Ben nu nog aan het nagenieten", zegt Ben Makker, secretaris van de Gooise Pluimvee- en kleindierenfokkers Vereniging (GPKV).

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het bij De Welkoop aan de Noordersingel - in het kader van het 105-jarig bestaan van de GPKV - een vrolijke beestenboel. Jong en oud keken hun ogen uit.
Vijf keurmeesters uit het hele land keurden vrijdag zo'n 195 dieren. Makker: "Zij waren zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de tentoongestelde dieren. Ze konden dan ook tweemaal het hoogste predikaat U (= uitmuntend) toekennen: aan een Vorwerk krielhaantje van Cees Wiggerts uit Eemnes en aan een Witte Wener konijn van Johan Schouten uit Kortenhoef."
Voor de zaterdagochtend stond een hanenkraaiwedstrijd op het programma. Hierbij was de uitblinker een Hollands krielhaantje van Henk Kasperts die maar liefst 27 maal in tien minuten kraaide. In de middag een unieke triokeuring voor konijnen. "Hierbij worden van hetzelfde ras en kleurslag trio's konijnen (één ram en twee voedsters) zodanig samengesteld dat er een mooi uniform geheel ontstaat." Adri Hertogh (keurmeester uit Brabant) vertelde over de verschillende rassen en hun moeilijkheidsgraad wat fokken betreft. Absolute winnaar van de triokeuring voor konijnen was Eemnesser Gijs Niesing met een prachtig samengesteld trio Weners, in de bijzonder moeilijk te fokken kleurslag konijngrijs.Meer berichten