Margot en Henk bij hun Oostenrijkse hotel.
Margot en Henk bij hun Oostenrijkse hotel. (Foto: Eigen foto)

'Ik vertrek'-avontuur voor stel uit Eemnes; hotel in Oostenrijk

EEMNES - De Eemnessers Margot van Roode (53) en Henk Polman (55) zijn zaterdag naar Oostenrijk vertrokken. Niet voor vakantie, maar om hun droom waar te maken. "We gaan een hotel runnen", vertelt Van Roode. Ze hebben ruim een half jaar gezocht naar 'hun' hotel. Dat hebben ze gevonden aan de zuidkant van de Alpen in de omgeving van Lienz.

"Het uitzicht is daar adembenemend mooi", zegt Van Roode. Ik spreek haar twee dagen voor vertrek. De huiskamer aan de Klaproos 13 (te koop) staat vol met verhuisdozen. Die worden de volgende dag door de verhuizer opgehaald en direct naar Oostenrijk vervoerd. Hun laatste 'Hollandse nacht' brengt het echtpaar door in een hotel. Daarvandaan vertrekken ze in alle vroegte zodat ze zaterdag aan het eind van de middag op hun nieuwe bestemming zijn. Ze hebben er zin in om hun leven radicaal om te gooien.

Typisch jaren 80
Hotel Mölltaler was tot donderdag in handen van een Hongaarse pachter. "Het ligt op 1100 meter en is een typisch jaren-80-Gasthaus met dertien kamers. Een beetje oubollig ook. Het ligt aan de 107 tussen Grossglockner en Italië. Een uitgelezen plek voor motorrijders en fietsers. Echt een fantastische plek om te zitten." Saillant detail is dat de Eemnessers tegen hun droom opliepen. "We waren onderweg naar een ander hotel toen we deze passeerden. Van elk ander hotel maakten we talloze foto's, maar van deze niet. Er was zo veel te zien."

Van Roode voelt zich thuis in 'gemütlich' Oostenrijk. Ze woonde er tijdens haar tienerjaren met haar ouders vanwege het werk van haar vader. "Het voelt als thuiskomen, ook voor Henk. Als we de berggrens zien beginnen we allebei te glimlachen. We gaan onze droom achterna." Hun twee zoons (26 en 28 jaar oud) zien alleen maar voordelen aan het vertrek van hun ouders. "Ze zijn beiden gezond én gelukkig en vinden het fantastisch; ze hebben er een vakantieadresje bij", lacht Van Roode, die samen met haar man het hotel eerst grondig gaat schoonmaken.

Hotel Mölltaler ligt op 1050 km vanaf Utrecht en is te volgen op Facebook (Moelltaler).


Meer berichten