Ursul de Geer.
Ursul de Geer. (Foto: PR)

Ursul de Geer op het podium van het Rosa Spier Huis

LAREN - Ursul de Geer staat maandag 7 oktober (20.00 uur) op het podium van het Rosa Spier Huis met de voorstelling ‘Liever ongelukkig met parels dan zonder’.

Met verstand van weemoed duikt Ursul de Geer in zijn verleden. Grootgebracht in een wereld die nauwelijks iemand nog kent, brengt hij de allesbepalende rol van zijn familie in kaart. Een vergezicht naar achteren, uitziend over de turbulente 20ste eeuw tot aan het einde van de 19de eeuw. Een verhaal over het grote kapitaal dat tussen 1870 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog door zijn familie werd verdiend en gedurende de 20ste eeuw weer werd opgesoupeerd. Een verhaal over het bouwen en bewonen van gigantische huizen, over het vele personeel en de feodale verhoudingen, over opvoeding in het klassenbewustzijn van de adel, over hun politiek en religie, over ooms en hun minnaressen, over de freules en vrouwen die trouwen mét maar ook zonder parels.

De Geer begon zijn televisiecarrière met de talkshow Ursul de Geer en maakte het bekende programma 't Is hier fantásties! en Voor niets gaat de zon op. In 2001 keerde hij terug naar zijn oude vak van toneelregisseur.

Ursul de Geer is behalve toneelregisseur ook interviewer, dagvoorzitter en trainer. Hij maakt talkshows op maat voor evenementen van bedrijven en particulieren, maar ook filmpjes op de manier van zijn vroegere programma ‘t is hier fantásties!

Kaarten kosten 15 euro (Vrienden 12,50 euro), te koop bij de receptie van het Rosa Spier Huis of via de website.

Meer berichten