Vivium Zorggroep ontvangt 'koppelbedden' van Stichting Roparun

Een bijzonder cadeau voor Vivium.
Een bijzonder cadeau voor Vivium. (Foto: Vivium)

BLARICUM - Vivium Zorggroep heeft op diverse locaties in Blaricum, Weesp, Laren, Bussum en Huizen een 'koppelbed' in ontvangst genomen. Het is een cadeau van Stichting Roparun. Vivium-directeur Sandra Spanjaard is erg blij met deze gift.

"Het is natuurlijk verdrietig wanneer je naaste noodgedwongen moet verhuizen naar een verpleeghuis, bijvoorbeeld door gevorderde dementie of zware lichamelijke klachten. Door het koppelbed kunnen partners of familieleden nu in sommige gevallen blijven slapen en echt nog even samen zijn. Dankzij het speciale koppelmatras ontstaat er een volwaardig tweepersoonsbed, waardoor mensen echt even samen zijn en de aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld in de laatste fase van het ziekteproces bijdragen aan een waardig afscheid voor beiden en daarmee ook belangrijk zijn voor de rouwverwerking."

De koppelbedden worden door de Stichting Roparun geschonken aan Vivium Zorggroep na bemiddeling door het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek. Het geld werd opgehaald tijdens het evenement Roparun en vervolgens door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de stichting: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.


Meer berichten