Foto: Erik Schinkelshoek

Geslaagd JOB-festival 'Op weg naar werk'

BEL - Ruim tweehonderd mensen hebben afgelopen zaterdag het JOB-festival, dat werk en werk-vinden centraal stelde, bezocht. Het evenement is een initiatief van stichting ReconnAct HBEL en vond plaats in de Oostermeent in Huizen.

In verschillende workshops konden mensen advies krijgen over onder meer hun cv, hun presentatie (letterlijk door in een spiegel te kijken!), de mogelijkheden van LinkedIn en hun uiterlijke verzorging. Ook konden bezoekers meteen een zakelijke profielfoto laten maken. Ruim tachtig werkzoekenden volgden één of meerdere workshops.

Er waren ook werkgevers en uitzendbureaus met concrete vacatures. Vele bezoekers konden reageren op een vacature of een afspraak voor gesprek maken. Erik-Peter Vermaat gaf de bezoekers een kijkje in de toekomst van werk. De Huizer wethouder Bert Rebel vertelde namens zijn collega-wethouders van de BEL-gemeenten trots dat de daling van het aantal bijstandgerechtigden in de HBEL-gemeenten aanzienlijk groter (7,8%) is dan in de gehele regio Gooi en Vechtstreek (2,7%). Dat komt mede door het programma Zicht op Werk dat de vier gemeenten gezamenlijk hebben opgezet.

Vrijwillig
Eén van de onderdelen in het programma is het Jobmaatjes-project van Stichting ReconnAct HBEL dat het JOB-festival organiseerde. De vrijwillige jobmaatjes van ReconnAct hebben in de 2,5 jaar dat ze actief zijn 150 mensen in de bijstand begeleiding gegeven. Meer dan de helft van hen is aan het werk gekomen. Rebel is zelf ook een vrijwillig jobmaatje, evenals oud-wethouder Janny Bakker. Zij is nu voorzitter van Movisie en toonde met onderzoeksgegevens aan dat de inzet van (job)maatjes zonder meer effectief is.
De Vocal Group Brightvoizz zorgde voor een sprankelende muzikale afronding van het JOB-festival. Een bezoeker: "Dit is geen traditionele banenmarkt, maar een mooie informele en originele ontmoeting van allerlei mensen en organisaties met ideeën, adviezen, vragen en mogelijkheden over werk en werk vinden."

Lijkt het je ook leuk om werkzoekenden naar werk te helpen? Of wil je als bedrijf hierbij betrokken zijn? Neem dan contact op met een van de projectleiders: Paul Koeleman: 06-51153890. Meer informatie staat op stichtingreconnact.nl/hbel

Meer berichten