André Kuipers met de maatschappelijke organisaties die een cheque ontvingen.
André Kuipers met de maatschappelijke organisaties die een cheque ontvingen. (Foto: Patrick Siemons)

Rabobank keert 213.000 euro uit aan 42 lokale projecten

LAREN/BLARICUM - De jaarlijkse coöperatiebijeenkomst voor leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek zorgde maandagavond voor een volle zaal in Spant! in Bussum. Daarbij werden cheques - totaal 213.000 euro - uitgereikt aan 42 lokale projecten in de regio.

Op het programma stond onder meer een inspirerende lezing van André Kuipers. Hij gaf een unieke inkijk in zijn leven als astronaut en deelde daarbij bijzondere en persoonlijke ervaringen en maakte de aanwezigen getuige van de kwetsbaarheid van onze aarde van bovenaf bekeken. In zijn lezing nam hij het publiek mee op een door humor, anekdotes en nostalgische beelden doorspekte reis door de ruimte.

In Huizen/Laren/Blaricum kregen de volgende project een mooi bedrag: Stichting Historische Canon Huizen, Stichting Gebruikers de Brassershoeve, Zonnebloem Laren-Blaricum, Stichting VaarKracht, Stichting Centrale Accommodatie Blaricum, Stichting Woongroep Huizer-maatjes, Stichting Hospice Huizen, Sherpa Boshoeve, Vrijwilligerscentrale Huizen, Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Stichting Kindervakantieweek Huizen, Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt Laren-Blaricum, Stichting Woongroep Mozart en Voedselbank Gooi & Omstreken.

Meer berichten