De muren van De Hilt mochten beschilderd worden.
De muren van De Hilt mochten beschilderd worden. (Foto: Bob Awick)

Eemnes geniet van Parade van Eemnes

EEMNES - Het Huis van Eemnes kon zaterdag op veel sympathie van de kijkers rekenen. De rondleiding was onderdeel van de Parade van Eemnes.  "Het was een fantastische dag", zegt Robert-Jan Vos, directeur van De Hilt/Huis van Eemnes. "Een grote opkomst en gelukkig mooi weer." Clubs en verenigingen presenteerden zich zaterdag tijdens de Parade van Eemnes in en rond De Hilt aan de Hasselaarlaan.

Ook de opkomst bij de open dag van het Huis van Eemnes was groot. "Wij hebben aan zeker vierhonderd mensen een rondleiding gegeven", gaat Vos verder, die zelf ook enkele rondgangen voor zijn rekening nam. "We hebben alleen maar positieve geluiden gehoord en de mensen waren onder de indruk. Hoewel het er natuurlijk nog kaal uitziet, konden de mensen nu wel goed zien waar alles gaat komen. Je ziet nu overal de waterleidingen voor het klimaatbeheerssysteem lopen en dat vond men interessant." Ook de sporthal kreeg alom waardering. De installaties hangen allemaal al aan het plafond en de vloer wordt nu gelegd.

Theater
Zaterdag werd ook het programmaboekje van het Huis van Eemnes gepresenteerd. Daarmee heeft de programmaraad, bestaande uit Angelique de Vries, Heidi Dijkstra, Henriëtte Pluim, Jur Maatman, Miranda Kruis, Monique Kropman en Silvia van der Wal, een puik staaltje werk geleverd. "Wij hopen dat het Huis van Eemnes dé plek wordt voor ontluikend talent en bijzondere muziektheatervoorstellingen", schrijft de programmaraad. Ondertussen is de kaartverkoop voor de voorstellingen gestart en zijn de eerste kaarten voor de openingsvoorstelling 'Souvenirs' van Karin Bloemen op 25 januari 2020 in de Dijkzaal - zoals de theaterzaal genoemd wordt - al verkocht.
De eerste activiteiten in het Huis van Eemnes starten op 4 januari 2020. Vos: "Het pand wordt op 20 december veegschoon door de aannemer opgeleverd. Daarna gaan wij verhuizen. Dat betekent dat De Hilt in de kerstvakantie enkele dagen gesloten is. Anders wordt het een te zware belasting voor de medewerkers om in twee panden aanwezig te zijn."


Meer berichten