Het bestuur werd ook nog eens in de bloemen gezet.
Het bestuur werd ook nog eens in de bloemen gezet. (Foto: Gemeente Laren)

Erepenning Stichting Oude Landbouwgewassen Laren

LAREN - Burgemeester Nanning Mol heeft zijn eerste officiële publieke optreden achter de rug. Afgelopen donderdag reikte hij in café 't Bonte Paard de gemeentelijke erepenning uit aan de 25-jarige Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL). Het bestuur was blij verrast.

"We waren daar met ons bestuur en iedereen die ons een handje helpt, waaronder de loonwerker en maatschap Bon, om het jubileum te vieren toen daar tot onze verbazing de burgemeester, wethouder Peter Calis en de assistent-rentmeester van het Goois Natuurreservaat (GNR) binnenstapten", vertelt Jan van den Brink, die SOLL samen met Johan Calis heeft opgericht. Vervolgens kreeg het bestuur de bijzondere onderscheiding overhandigd, die naast een oorkonde ook bestaat uit een kunstwerk van de Larense kunstenaar Pépé Grégoire.

SOLL heeft een kwart eeuw onderscheidend inzet getoond voor de lokale gemeenschap door de teelt van oorspronkelijk voor Laren karakteristieke landbouwgewassen en de organisatie van nostalgische landbouwactiviteiten. Naast de inzet van SOLL om de restanten van de oorspronkelijke engen in Laren weer in ere te herstellen, zijn ze diverse vernieuwende activiteiten begonnen. Het bestuur is nu vooral druk met het consolideren van de in totaal zeventien akkers, en daarbij zijn de ec


Meer berichten