Gezamenlijk werd een graffitikunstwerk gemaakt.
Gezamenlijk werd een graffitikunstwerk gemaakt. (Foto: Willem ten Veldhuys)

Rosa Spier Huis viert 50-jarig jubileum

LAREN - Bewoners, medewerkers en vrijwilligers van het Rosa Spier Huis hebben gisteren het 50-jarig bestaan op gepaste wijze gevierd. Er was een tournee met kunstzinnige activiteiten door het hele huis; van muziek, fotografie tot graffiti.

Gezamenlijk werd een graffitikunstwerk gemaakt, geïnspireerd door onder andere het werk van Andy Warhol en Maurits Escher, een oud-bewoner van het Rosa Spier Huis.

Opening 1969
Rosa Spier en haar vriendin Henriëtte Polak-Schwarz richtten in 1963 de Rosa Spier Stichting op; een woon- en werkgemeenschap voor kunstenaars en wetenschappers. Een huis dat een podium biedt aan bewoners én kunstenaars van buiten om hun inspiratie te delen met het publiek, een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers van alle leeftijden. Op 11 oktober 1969 verrichtte Marga Klompé (toenmalig Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk) de opening van het Rosa Spier Huis aan de Esseboom in Laren.

Gelijkgestemden
Van Paul Biegel tot Kees Brusse, van Marten Toonder tot Eva Besnyö, acteurs, schrijvers, schilders, fotografen, filosofen; het Rosa Spier Huis heeft altijd een kleurrijke schare aan bekende en minder bekende bewoners gehad. Het Rosa Spier Huis werd in april dit jaar nog met een bezoek van Beau van Erven Dorens vereerd voor zijn programma 'Beau Five Days Inside'.
Het was overigens ook een afscheidsfeest, want eind november verhuist het Rosa Spier Huis naar de Hector Treublaan in Laren.

Meer berichten