Stortvloed van LL-vragen over RSH

Algemeen

LAREN - Fractievoorzitter Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren heeft opnieuw een stortvloed van vragen (twaalf A4'tjes) over het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan neergelegd bij het college. Ze deed dit al eerder, maar heeft op lang niet al haar vragen een antwoord gekregen. Ze heeft burgemeester en wethouders gevraagd om voor 27 oktober schriftelijk te reageren.

"Het is inderdaad heel veel", geeft Timmerman toe, "want er deugt werkelijk helemaal niets van wat hier is verrezen en op dit moment nog gebeurt." Honderden bomen zijn gekapt, de villa is gesloopt en er komen meer appartementen dan afgesproken, zegt de LL-fractievoorzitter. "En het blijken geen zorgappartementen, maar gewoon appartementen waar iedereen die met kunst te maken heeft in kan."
Volgens Timmerman was het begin dit jaar al duidelijk dat zorgindicatie geen voorwaarde was. "Dat valt ook te lezen in de brochure van Rosa Spier zelf en de krantenartikelen. En dat kan helemaal niet, want het perceel heeft de bestemming 'maatschappelijk' en niet 'wonen'. Illegale situatie dus, waar je als je zoiets ziet meteen zou moet ingrijpen. De wethouder heeft gemeld dat hij later wel zal handhaven. Worden de mensen dan uit hun woning gezet? Ik voorspel dan ook dat dat handhaven achteraf loze woorden zijn; de gemeente laat het gewoon gebeuren.

"En dan is er ook nog het ontbrekende ontsluitingsplan. De gebouwen staan, maar er is nog niets geregeld. Wij voorzien grote problemen ten aanzien van de verkeersveiligheid, maar ook dat is tegen dovemansoren gezegd. En dat terwijl een extra rijstrook onder viaduct Rijksweg-West dé oplossing is om de onveilige verkeerssituatie die ontstaat, op te lossen. Maar dat is niet wat de wethouder wil en zo modderen we verder."

Uit de krant