V.l.n.r.: wethouder Theo Reijn, burgemeester Roland van Benthem, wethouder Sven Lankreijer en gemeentesecretaris Else Ruizeveld de Winter.
V.l.n.r.: wethouder Theo Reijn, burgemeester Roland van Benthem, wethouder Sven Lankreijer en gemeentesecretaris Else Ruizeveld de Winter. Foto: Gemeente Eemnes
update

Wethouders van Eemnes demissionair

Algemeen

EEMNES - Wethouders Theo Reijn (DorpsBelang) en Sven Lankreijer (PvdA) hebben vandaag aangegeven onvoldoende vertrouwen te voelen vanuit de coalitie en hebben hiervan hun respectievelijke partijen op de hoogte gesteld.

De wethouders vinden voldoende vertrouwen van de coalitie noodzakelijk om hun werkzaamheden in het belang van Eemnes te kunnen voortzetten. Totdat het vertrouwen is hersteld of totdat er andere afspraken zijn gemaakt, beschouwen de wethouders zich als demissionair.

D66-fractievoorzitter Niels Rood: "De fractie van Dorpsbelang probeert vanuit een wantrouwige houding het dorp te besturen. Dat werkt niet. Dit is nu de derde wethouder van deze partij die er de brui aan geeft. Eemnes is het beste af met een brede coalitie die met acht van de dertien zetels voor stabiliteit kan zorgen. Er komt veel op elke gemeente af: woningbouw, de omschakeling naar schone energie, een heel nieuw systeem van ruimtelijke ordening en bouwvergunningen, tekorten in de jeugdzorg. Dat vraagt om een bestuur dat slagvaardig kan schakelen in een sfeer van onderling vertrouwen."

Uit de krant